BEE NOW

BEE NOW

Het BIJEN BLOG is verhuisd!

het nieuwe blogadres: http://www.bijenhouders.nl/blog voor dagelijkse nieuwtjes voor en door imkers, bijvoorbeeld drachtplanten, de eerste zwermen, uit te voeren imkerwerkzaamheden............

De maandelijkse werkzaamheden worden uitgebreid beschreven in BIJENWERK op de website van de NBV: http://www.bijenhouders.nl/bijenwerk/wat-te-doen-in-welke-periode/bijenwerk-2014-januari-februari

Ben je geïnteresseerd in een bundeling van Bijenwerk als complete beschrijving van alle imkerhandelingen het jaar rond, vitaliteit van bijenvolken, bijengezondheid of meer bijzonder in de verschillen tussen regulier en natuurlijk imkeren of heb je belangstelling voor de topbarhive of de einraumbeute Dadant US of wil je de eerste stappen zetten op het gebied van bijenhouden of koninginnenteelt, bestel dan het zojuist uitgegeven imkerboek. Het boek is met name gericht op de beginnende imker, die de basiscursus doorlopen heeft.
Voor ervaren imkers is dit boek een zeer handig naslagwerk en zeker een aanvulling op hun kennis.

Zie:
http://de-vlinder-en-go.nl/hobby%20imkerij%20green%20spirit/boek-%20natuurlijk%20imkeren%2C%20een%20belevenis.html

tegenstellingen

imker observatiesPosted by Ben Som de Cerff Sat, January 24, 2015 11:00:00

Op 16 januari vlogen de bijen volop, op 24 januari moeten ze zich op wintertros terug trekken om zich tegen wind en sneeuw te beschermen.


Rechts het bovenaanzicht van de wintertros onder het folie in een MiniPlus kastje, op de grond rondom het kastje 7 cm sneeuw. De tros zit direct onder het dakje, blijkbaar isoleert het dakje goed!

Sneeuw kun je rustig laten liggen rondom de vliegopeningen. Sneeuw laat lucht door.
Bij het MiniPlus kastje kun je goed zien dat de twee onderste raampjes nog vol zitten met verzegeld wintervoer. Zo hoort het ook!

  • Comments(0)//blog.de-vlinder-en-go.nl/#post187