BEE NOW

BEE NOW

Het BIJEN BLOG is verhuisd!

het nieuwe blogadres: http://www.bijenhouders.nl/blog voor dagelijkse nieuwtjes voor en door imkers, bijvoorbeeld drachtplanten, de eerste zwermen, uit te voeren imkerwerkzaamheden............

De maandelijkse werkzaamheden worden uitgebreid beschreven in BIJENWERK op de website van de NBV: http://www.bijenhouders.nl/bijenwerk/wat-te-doen-in-welke-periode/bijenwerk-2014-januari-februari

Ben je geïnteresseerd in een bundeling van Bijenwerk als complete beschrijving van alle imkerhandelingen het jaar rond, vitaliteit van bijenvolken, bijengezondheid of meer bijzonder in de verschillen tussen regulier en natuurlijk imkeren of heb je belangstelling voor de topbarhive of de einraumbeute Dadant US of wil je de eerste stappen zetten op het gebied van bijenhouden of koninginnenteelt, bestel dan het zojuist uitgegeven imkerboek. Het boek is met name gericht op de beginnende imker, die de basiscursus doorlopen heeft.
Voor ervaren imkers is dit boek een zeer handig naslagwerk en zeker een aanvulling op hun kennis.

Zie:
http://de-vlinder-en-go.nl/hobby%20imkerij%20green%20spirit/boek-%20natuurlijk%20imkeren%2C%20een%20belevenis.html

nieuw begin

imker observatiesPosted by Ben Som de Cerff Wed, January 14, 2015 16:46:07

Inmiddels zijn er al weer 3 weken verstreken na de kortste dag en hebben we weer een paar dagen met hogere temperaturen achter de rug. Dat is duidelijk te merken aan de bijen. Wie de schuiflade bekijkt, ziet duidelijk een toename van de mul. Er is meer behoefte aan voer en er zit weer een zeer klein broednestje in de volken.

Bij dagtemperaturen boven de 5 graden komen de bijen los van de tros en kunnen ook verder afgelegen voervoorraden aanspreken en opnemen voor de trosverwarming.

Hier onder zie je rechts het bovenaanzicht en links de mul, die in straatjes naar beneden valt. Beide volken bezetten tenminste 7 straatjes tussen de Dadant US-ramen en zijn dus zeer geschikt voor de voorjaarsdracht.
  • Comments(0)//blog.de-vlinder-en-go.nl/#post182