BEE NOW

BEE NOW

Het BIJEN BLOG is verhuisd!

het nieuwe blogadres: http://www.bijenhouders.nl/blog voor dagelijkse nieuwtjes voor en door imkers, bijvoorbeeld drachtplanten, de eerste zwermen, uit te voeren imkerwerkzaamheden............

De maandelijkse werkzaamheden worden uitgebreid beschreven in BIJENWERK op de website van de NBV: http://www.bijenhouders.nl/bijenwerk/wat-te-doen-in-welke-periode/bijenwerk-2014-januari-februari

Ben je geĆÆnteresseerd in een bundeling van Bijenwerk als complete beschrijving van alle imkerhandelingen het jaar rond, vitaliteit van bijenvolken, bijengezondheid of meer bijzonder in de verschillen tussen regulier en natuurlijk imkeren of heb je belangstelling voor de topbarhive of de einraumbeute Dadant US of wil je de eerste stappen zetten op het gebied van bijenhouden of koninginnenteelt, bestel dan het zojuist uitgegeven imkerboek. Het boek is met name gericht op de beginnende imker, die de basiscursus doorlopen heeft.
Voor ervaren imkers is dit boek een zeer handig naslagwerk en zeker een aanvulling op hun kennis.

Zie:
http://de-vlinder-en-go.nl/hobby%20imkerij%20green%20spirit/boek-%20natuurlijk%20imkeren%2C%20een%20belevenis.html

diversiteit

bestuivingPosted by Ben Som de Cerff Fri, June 27, 2014 11:08:56
De grote schakering van stuifmeelkleuren laat wel zien welke belangrijke rol bijen spelen in de natuur. Vele miljarden pollen liggen hier opgeslagen. Volgend jaar februari en maart zullen ze deze voorraad weer hard nodig hebben om hun voedersap klieren te activeren.

  • Comments(0)//blog.de-vlinder-en-go.nl/#post109

kruisbestuiving

bestuivingPosted by Ben Som de Cerff Sun, June 01, 2014 20:59:38
Door kruisbestuiving ontstaan allerlei kleurvariƫteiten van de klaproos. De bijen draaien vooral 's morgens actief hun rondjes langs de stuifmeeldraden.

  • Comments(0)//blog.de-vlinder-en-go.nl/#post94

Werkster

bestuivingPosted by Ben Som de Cerff Tue, April 08, 2014 08:34:07
Hier doet ze allemaal voor! Met stuifmeel beladen komt ze weer thuis! Haar harige kleed is goed te zien. In haar haren blijven de pollen hangen, die de bij deels achter laat op de stampers, die ze bezoekt.

  • Comments(0)//blog.de-vlinder-en-go.nl/#post44

stuifmeel en nectar

bestuivingPosted by Ben Som de Cerff Wed, April 02, 2014 09:38:26
Op deze foto van 1 april jl. zijn drie dingen te zien: oud verzegeld wintervoer, verse nectar en vers stuifmeel. Het stuifmeel heeft verschillende kleuren, dus is afkomstig van verschillende drachtbronnen.

  • Comments(0)//blog.de-vlinder-en-go.nl/#post34

appels

bestuivingPosted by Ben Som de Cerff Sat, March 22, 2014 12:25:27

Deze appel werd dus niet goed bestoven. De kwart appel, die niet goed bestoven is, weegt 27 gram, de kwart appel wel goed bestoven weegt 48 gram!

Zie hier het resultaat en nut van de inzet van bijen!  • Comments(0)//blog.de-vlinder-en-go.nl/#post25